De Brouwerijen in het spel

De 40 brouwerijen die je in het spel bezoekt, zijn echte brouwerijen. Hier is de lijst met mensen die ons toestemming hebben gegeven om in ons spel te verschijnen.

Nanobrasserie de L’Ermitage

Autonoom, onafhankelijk en vervuld van innerlijkheid is L’Ermitage in beweging ook al is hij langzaam. We zijn voorbestemd om te evolueren, maar dit moet langzaam en diepgaand zijn. Moge de lantaarn ons begeleiden in onze creativiteit, in onze zoektocht naar kwaliteit en in het delen van onze passie voor brouwen.

Brussel www.ermitagenanobrasserie.be Facebook - Instagram

No Science Brasserie

Deze Brusselse bieren worden gebrouwen op het geluid van geëlektrificeerde muziek… Noisy Pale Ale, Psycho, Heavy Porter, Stoner Witch, Fade to Grey, Da’funk… “This is not Belgian style, but we still put our Belgian touch in it”

Brussel www.noscience.be Facebook - Instagram

Brasserie Cantillon

Cantillon ? Dat is de teletijdmachine. U verlaat de moderne beschaving en zegt de lawaaierige wereld vaarwel. ” Maar waar zijn we ? ”, zal u zich afvragen. Wel, u bent in een familiale brouwerij waar men LAMBIK , GEUZE, FARO en KRIEK brouwt en waar nog niets is veranderd sinds 1900, het jaar waarin Brouwerij Cantillon werd gesticht. De familie Van Roy-Cantillon heet u welkom en nodigt u uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed : de werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd.

Brussel www.cantillon.be Facebook

Léopold 7

De Leopold 7 is gemaakt van 3 granen, 3 hoppen en 1 “Leopold Touch” en is een speciaal bier, op een ecologisch verantwoorde manier gebrouwen.

Couthuin www.leopold7.com Facebook - Instagram

Brasserie des Légendes

De Brasserie des Légendes brengt traditie en technologie samen om hoge-gistingsbieren te creëren die rijk zijn aan smaak en die alle normen respecteren inzake kwaliteit en hygiëne. Het is een van de brouwerijen van de auteur, niet alleen door de afkomst van Ath is maar ook door de smaak van de Gouyasse…

Ath www.brasseriedeslegendes.be Facebook

Brasserie de la Senne

Een brouwerij van Brussel en niet de minste… het produceert bier met een complexe smaak en een goed gemarkeerde persoonlijkheid dit zijn de echte karakter bieren “made in Brussels”.

Brussel www.brasseriedelasenne.be Facebook - Instagram

Brasserie Lupulus

Een pittig bier gebrouwen in weelderig groen in onze mooie Belgische Ardennen. Voor de duidelijkheid, de Latijnse naam voor hop is HUMULUS LUPULUS, wat letterlijk “Kleine nederige wolf” betekend.

Gouvy www.lupulus.be Facebook

Brasserie Dubuisson

Met diepe wortels en waarden die het een authenticiteit geven waarop maar weinig brouwerijen kunnen vertrouwen en die het tot de oudste en meest authentieke brouwerij in Wallonïe maken.

Pipaix www.dubuisson.com Facebook - Instagram - YouTube

Brasserie Lefebvre

Zes generaties jong maar de Lefebvre Brouwerij is een familiebedrijf gebleven. Er werken een 40 tal mensen en ze exporteren ongeveer 75% van de geproduceerde volumes in meer dan 50 landen.

Quenast www.brasserielefebvre.be Facebook - Instagram

Gueuzerie Tilquin

Gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), in de Zennevallei, is Gueuzerie Tilquin de enige geuzestokerij van Wallonië. Een geuzestokerij is een bedrijf waar Oude Geuze wordt gestoken.

Bierghes www.gueuzerietilquin.be Facebook - Instagram - Twitter

Brouwerij Jessenhofke

De Brouwerij Jessenhofke, Belgisch biologisch bier, is gegroeid vanuit de liefde voor pure smaken en respect voor alles wat moeder aarde ons schenkt. Hun dankbaarheid voor de producenten die hun ingrediënten met een uitzonderlijke passie produceren is hun drijfveer om door te zetten in hun missie. Ze delen deze passie met U in hun bieren, proeverijen en workshops.

Hasselt www.jessenhofke.be Facebook - Twitter

Brasserie Artisanale de Namur

GEZELLIGHEID, ORIGINALITEIT EN PASSIE. Zonder vriendelijkheid en vriendschap zouden we hier niet zijn. Omdat het allemaal begon met een drankje met vrienden. Vandaag willen we deze gedachte vereeuwigen die ons in staat heeft gesteld aan de slag te gaan.

Namur www.houppe.be Facebook - Instagram

Brasserie Minne

“Bier is een plezier en moet zo blijven” De nieuwe naam van de brouwerij Bastogne, Brasserie Minne from wild Belgium.

Somme-Leuze www.brasserieminne.be Facebook - Instagram

Brouwerij De Leite

‘Leite’ is een verbastering van het woord ‘laagte’ en zou ook duiden op een plaats in Ruddervoorde waar een beek langs de Leitemolen stroomt, niet ver van de brouwerij.

Ruddervoorde www.deleite.be Facebook

Brussels Beer Project

Het verhaal van Brussels Beer Project is enkele jaren -geen eeuwen- oud. Het project is geboren in 2013 onder het impuls van twee Beer liefhebbers, Olivier & Sébastien. Deze keer geen abdij als thuis, ze verkiezen Brussel : cosmopolitisch, eigentijds, levendig. Hun missie? De Belgisch bier scene wakker schudden, afstoffen en een moderne toets geven

Bruxelles www.beerproject.be Facebook - Instagram

Brasserie de l’Abbaye du Val-Dieu

Echte schat van tijd. Geniet van de authenticiteit van het enige Belgische abdijbier dat in het hart van de historische gebouwen van het klooster wordt gebrouwen.

Aubel www.val-dieu.com Facebook - Instagram

Brasserie de la Lienne

Brasserie de la Lienne, opgericht in het voorjaar van 2013 door Nicolas en Mélissa Résimont, is een kleinschalige microbrouwerij gevestigd in het hart van de prachtige regio van de Belgische Ardennen, tussen de provincies Luik en Luxemburg. Het heeft zijn plaats gevonden in een oude boerderij waar de gisttanks de voerbakken hebben vervangen en waar de hooizolder een proeflokaal is geworden.

Lierneux www.brasseriedelalienne.be Facebook

Brasserie de Jandrain-Jandrenouille

Goed om weten - Smaak - Kwaliteit - Traditie De boerderij Féculerie in Jandrain-Jandrenouille is sinds de zomer van 2007 omgevormd tot een brouwerij. Dat jaar werd het eerste product van de brouwerij geboren, het IV Saison, overeenkomstig de wensen van de ontwerpers. Een goede doseringSavant dosering van traditionele Belgische kennis knowhow en de variatie declinatie van hop VS bitter en aromatisch.

Jandrain-Jandrenouille www.brasseriedejandrainjandrenouille.com

Siphon Brewing

WE ARE SIPHON BREWING. Waar de oude wereld de nieuwe wereld ontmoet. We zijn een kleine Belgische brouwerij gelegen op het terrein van een vier-generatie oud familierestaurant in Damme. We brouwen klassieke Belgische bieren met een aparte stijl stijlen met een twist, evenals internationale brouwsels stijlen die niet gebruikelijk zijn in België.

Damme www.siphonbrewing.be Facebook - Instagram - YouTube - Twitter

NovaBirra

Emanuele Corazzini heeft NovaBirra in 2008 opgericht. Gepassioneerd door ambachtelijke bieren, ging hij de gedurfde en innovatieve brouwers van onze regio’s ontmoeten. Het was bij hen dat het idee ontstond om brouwlessen voor te stellen om hun kennis van bier te delen. Door de jaren heen heeft hij ons brouwerfgoed voor veel liefhebbers kunnen ontdekken. Sinds 2011 brouw en verkoopt hij zijn eigen bieren: Big Mama Stout, Big Nose Triple, Holy IPA en Seed of the New Grace.

Braine-L’Alleud www.novabirra.com Facebook - Instagram

Brouwerij’t Verzet

Brouwerij ’t Verzet staat voor gebalanceerde bieren met een hoek af. Sinds 2016 laten de brouwers van ‘t Verzet hun creativiteit botvieren in hun eigen ketels van Brouwerij ‘t Verzet in het West-Vlaamse Anzegem. In de vijf jaren daarvoor huurden ze de installaties van bevriende brouwers om hum eigenzinnige bieren te brouwen.

Anzegem www.brouwerijtverzet.be Facebook - Instagram

En Stoemlings

Pintjes van Brussel, het is ça va! Ze maken traditionele stijlen met een twist, Santeï.

Bruxelles www.enstoemelings.be Facebook - Instagram

Brasserie La Binchoise

Sinds 1836 wordt bier geproduceerd in Faubourg Saint Paul. Bevoorrechte plaats door de aanwezigheid van de rivier La Samme. Het brouwerij La Binchoise werd geëerd in 1995 toen het de Platinum Medal won op de Wereldbierkampioenschappen in Chicago voor de Spéciale Noël en de Gold Medal voor La bière des ours. Gebrouwen door infusie in een tank verwarmd om vuur te richten, alle bieren van La Binchoise zijn van hoge gisting.

Binche www.brasserielabinchoise.be Facebook - Instagram

Brouwerij De Ranke

het volgens hun normen beste bier produceren :

  • Gebruik van natuurlijke grondstoffen
  • Met respect voor de aloude traditionele methodes werken
  • Het project mocht niet staan of vallen met het commercieel succes Ethisch, ecologisch en duurzaam ondernemen Missie : bitterheid en zuurheid terugbrengen naar Belgisch bier

Dottignies www.deranke.be Facebook - Instagram - Twitter

Brasserie Fantôme

Al 30 jaar lang creëren ze originele bieren. Opgericht in 1988 om hun dorp wat meer te doen herleven. Tegenwoordig wil deze kleine ambachtelijke brouwerij uitsluitend door een familie gerund worden en combineert de kwaliteit van welkom met de diversiteit van haar producten. Niet te commercieel, actief in de organisatie van verschillende evenementen om het dorp te animeren.

Soy www.fantome.be Facebook

De Dolle Brouwers

Specialiteits bierbrouwerij De Dolle Brouwers in Esen voor bieren met karakter. Lekkere bieren brouwen, met natuurlijke ingrediënten en nagisting op de fles.

Esen www.dedollebrouwers.be Facebook - Instagram

Chimay - Trappist®

Chimay is een authentiek trappistenbier: Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier. De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

Chimay www.chimay.com Facebook - Instagram

Brasserie Caracole

Levend museum van ambachtelijk bier bij uitstek, we brouwen nog steeds op de ouderwetse manier, in oude koperen vaten, verwarmd boven een houtvuur.

Falmignoul www.brasseriecaracole.be Facebook - Instagram

Brasserie Dupont

The Brasserie Dupont is a former farm dating back to 1759. In 1844, it became the Rimaux-Derrider farm-brewery, specialising in the production of honey and “Saison” (season) beers, so called because the farm-breweries produced this type of beer in winter for consumption on the fields in summer.

Tourpes www.brasserie-dupont.com Facebook - Instagram

Brasserie Artisanale de Rulles

De brouwerij van Rulles produceert momenteel ongeveer 4.000 hectoliter per jaar, met een gistingsproces in open tanks, waarmee het schouwspel van gist wordt getoond en het alle magie laat zien.

Rulles (Habay) www.brasseriederulles.be Facebook - Instagram

Brouwerij Dilewyns

Alles wat je in je glas schenkt is met zorg, hygiëne, passie en vakkennis gebrouwen. Van grondstof tot een verfrissend speciaalbier… puur, familiaal en authentiek.

Dendermonde www.vicaris.be Facebook

Rochefort - Trappist®

Abdij Notre Dame de Saint-Rémy in Rochefort is gesticht in 1230, aan de voet van een beboste heuvel. In de loop van haar geschiedenis werd de abdij verschillende keren verwoest én weer opnieuw opgebouwd. Al eeuwenlang brouwen de monniken er Rochefort Trappist®-bier van hoge gisting; de brouwerij is nog altijd de belangrijkste inkomstenbron van de abdij. De productie voeren de monniken samen met een team van competente medewerkers uit. Om het ‘stille’ karakter van het klooster te bewaren, is de abdij niet te bezoeken. Gasten zijn wel welkom in het gastenverblijf en in de kerk.

Rochefort www.trappistes-rochefort.com

Hof Ten Dormaal

Weggestopt in de velden van Tildonk bij Leuven, vindt u brouwerij Hof ten Dormaal, een oud landgoed, voor het eerst genoemd in de dertiende eeuw als de hoofdboerderij van het landhuis van Lauwendries. Hof ten Dormaal is een uniek concept voor België waar landbouw en brouwen hand in hand gaan. Dit gaat terug naar de oude Belgische traditie waar het brouwen voornamelijk op de boerderij gebeurde, met de overtollige granen, in dit rijke, vruchtbare gebied.

Tildonk www.hoftendormaal.com Facebook - Instagram

Orval - Trappist®

De brouwerij van Orval, die binnen de abdij gevestigd is, werd in 1931 opgericht om de grootscheepse werken voor de heropbouw van Orval te financieren. Van in het begin werft de brouwerij leken als werkkrachten aan, onder wie de eerste meester-brouwer Pappenheimer, aan wie het recept toe te schrijven is. Het commercieel beleid van de brouwerij wordt aangepast aan de waarden die de kloostergemeenschap hanteert. De inkomsten van het merk worden besteed aan sociaal hulpbetoon en aan het onderhoud van de gebouwen.

Villers-devant-Orval www.orval.be

La Botteresse

De brouwerij La Botteresse is een Belgische ambachtelijke microbrouwerij gelegen in het dorp Sur-Les-Bois (gemeente Saint-Georges) in de provincie Luik. Ze bieden natuurlijke bieren met een hoge dichtheid en rijk aan smaken die zijn afgenomen in twee varianten: Botteresses-bieren en Sur-les-Bois-bieren.

__Sur-Les-Bois __ www.labotteresse.be Facebook

Brouwerij Broers

Brouwerij Broers brouwt unieke ambachtelijke bieren met lokale ingrediënten op en rond de grens.

Wachtebeke www.brouwerijbroers.be Facebook - Instagram

Peak Beer

Avec sa brasserie située au plus haut point de Belgique - à deux pas du signal de Botrange et de la Baraque Michel - Belgium Peak Beer propose une gamme de bières aux saveurs de la région et brassées à l’eau des Hautes Fagnes dans un environnement unique et un décor à couper le souffle.

Sourbrodt www.peakbeer.be Facebook - Instagram

Het Nest

“Toen we eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel.”

Oud-Turnhout www.brouwerijhetnest.be Facebook - Instagram

Westmalle Trappist®

De abdij van Westmalle is befaamd om van zijn trappistenbier dat tot ver over de landsgrenzen heen graag wordt gedronken. Toch is de brouwerij geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om te voorzien in hun eigen onderhoud. De meeste inkomsten van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de goede arbeidsomstandigheden van de medewerkers. De monniken zijn immers zelf geen brouwmeesters meer, maar laten het merendeel van het brouwproces over aan externe medewerkers. Wel staan ze nog in voor de algemene leiding van de brouwerij. Het deel van de inkomsten dat niet wordt gebruikt voor het eigen levensonderhoud, wordt geschonken aan goede doelen, sociale werken en mensen in nood.

Westmalle www.trappistwestmalle.be Facebook

Westvleteren Trappist®

De brouwerij van de Sint-Sixtusabdij heeft tot doel te voorzien in de financiering van de werking van de Abdij en van haar sociale werken. “Wij brouwen om te leven. Wij leven niet om te brouwen.”

Westvleteren www.trappistwestvleteren.be

Powered by toile.io-Designed by Feed by Design