De Brouwerijen in het spel
De 40 brouwerijen die je in het spel bezoekt, zijn echte brouwerijen. Hier is de lijst met mensen die ons toestemming hebben gegeven om in ons spel te verschijnen.
Nanobrasserie de L’Ermitage
Autonoom, onafhankelijk en vervuld van innerlijkheid is L’Ermitage in beweging ook al is hij langzaam. We zijn voorbestemd om te evolueren, maar dit moet langzaam en diepgaand zijn. Moge de lantaarn ons begeleiden in onze creativiteit, in onze zoektocht naar kwaliteit en in het delen van onze passie voor brouwen.
Brussel www.ermitagenanobrasserie.be Facebook - Instagram
No Science Brasserie
Deze Brusselse bieren worden gebrouwen op het geluid van geëlektrificeerde muziek… Noisy Pale Ale, Psycho, Heavy Porter, Stoner Witch, Fade to Grey, Da’funk… “This is not Belgian style, but we still put our Belgian touch in it”
Brussel www.noscience.be Facebook - Instagram
Brasserie Cantillon
Cantillon ? Dat is de teletijdmachine. U verlaat de moderne beschaving en zegt de lawaaierige wereld vaarwel. ” Maar waar zijn we ? ”, zal u zich afvragen. Wel, u bent in een familiale brouwerij waar men LAMBIK , GEUZE, FARO en KRIEK brouwt en waar nog niets is veranderd sinds 1900, het jaar waarin Brouwerij Cantillon werd gesticht. De familie Van Roy-Cantillon heet u welkom en nodigt u uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed : de werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd.
Brussel www.cantillon.be Facebook
Léopold 7
De Leopold 7 is gemaakt van 3 granen, 3 hoppen en 1 “Leopold Touch” en is een speciaal bier, op een ecologisch verantwoorde manier gebrouwen.
Couthuin www.leopold7.com Facebook - Instagram
Brasserie des Légendes
De Brasserie des Légendes brengt traditie en technologie samen om hoge-gistingsbieren te creëren die rijk zijn aan smaak en die alle normen respecteren inzake kwaliteit en hygiëne. Het is een van de brouwerijen van de auteur, niet alleen door de afkomst van Ath is maar ook door de smaak van de Gouyasse…
Brasserie de la Senne
Een brouwerij van Brussel en niet de minste… het produceert bier met een complexe smaak en een goed gemarkeerde persoonlijkheid dit zijn de echte karakter bieren “made in Brussels”.
Brussel www.brasseriedelasenne.be Facebook - Instagram
Brasserie Lupulus
Een pittig bier gebrouwen in weelderig groen in onze mooie Belgische Ardennen. Voor de duidelijkheid, de Latijnse naam voor hop is HUMULUS LUPULUS, wat letterlijk “Kleine nederige wolf” betekend.
Gouvy www.lupulus.be Facebook
Brasserie Dubuisson
Met diepe wortels en waarden die het een authenticiteit geven waarop maar weinig brouwerijen kunnen vertrouwen en die het tot de oudste en meest authentieke brouwerij in Wallonïe maken.
Pipaix www.dubuisson.com Facebook - Instagram - YouTube
Brasserie Lefebvre
Zes generaties jong maar de Lefebvre Brouwerij is een familiebedrijf gebleven. Er werken een 40 tal mensen en ze exporteren ongeveer 75% van de geproduceerde volumes in meer dan 50 landen.
Quenast www.brasserielefebvre.be Facebook - Instagram
Gueuzerie Tilquin
Gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), in de Zennevallei, is Gueuzerie Tilquin de enige geuzestokerij van Wallonië. Een geuzestokerij is een bedrijf waar Oude Geuze wordt gestoken.
Bierghes www.gueuzerietilquin.be Facebook - Instagram - Twitter
Brouwerij Jessenhofke
De Brouwerij Jessenhofke, Belgisch biologisch bier, is gegroeid vanuit de liefde voor pure smaken en respect voor alles wat moeder aarde ons schenkt. Hun dankbaarheid voor de producenten die hun ingrediënten met een uitzonderlijke passie produceren is hun drijfveer om door te zetten in hun missie. Ze delen deze passie met U in hun bieren, proeverijen en workshops.
Hasselt www.jessenhofke.be Facebook - Twitter
Brasserie Artisanale de Namur
GEZELLIGHEID, ORIGINALITEIT EN PASSIE. Zonder vriendelijkheid en vriendschap zouden we hier niet zijn. Omdat het allemaal begon met een drankje met vrienden. Vandaag willen we deze gedachte vereeuwigen die ons in staat heeft gesteld aan de slag te gaan.
Namur www.houppe.be Facebook - Instagram
Brasserie Minne
“Bier is een plezier en moet zo blijven” De nieuwe naam van de brouwerij Bastogne, Brasserie Minne from wild Belgium.
Somme-Leuze www.brasserieminne.be Facebook - Instagram
Brouwerij De Leite
‘Leite’ is een verbastering van het woord ‘laagte’ en zou ook duiden op een plaats in Ruddervoorde waar een beek langs de Leitemolen stroomt, niet ver van de brouwerij.
Ruddervoorde www.deleite.be Facebook
Brussels Beer Project
Het verhaal van Brussels Beer Project is enkele jaren -geen eeuwen- oud. Het project is geboren in 2013 onder het impuls van twee Beer liefhebbers, Olivier & Sébastien. Deze keer geen abdij als thuis, ze verkiezen Brussel : cosmopolitisch, eigentijds, levendig. Hun missie? De Belgisch bier scene wakker schudden, afstoffen en een moderne toets geven
Bruxelles www.beerproject.be Facebook - Instagram
Brasserie de l’Abbaye du Val-Dieu
Echte schat van tijd. Geniet van de authenticiteit van het enige Belgische abdijbier dat in het hart van de historische gebouwen van het klooster wordt gebrouwen.
Aubel www.val-dieu.com Facebook - Instagram
Brasserie de la Lienne
Brasserie de la Lienne, opgericht in het voorjaar van 2013 door Nicolas en Mélissa Résimont, is een kleinschalige microbrouwerij gevestigd in het hart van de prachtige regio van de Belgische Ardennen, tussen de provincies Luik en Luxemburg. Het heeft zijn plaats gevonden in een oude boerderij waar de gisttanks de voerbakken hebben vervangen en waar de hooizolder een proeflokaal is geworden.
Lierneux www.brasseriedelalienne.be Facebook
Brasserie de Jandrain-Jandrenouille
Goed om weten - Smaak - Kwaliteit - Traditie De boerderij Féculerie in Jandrain-Jandrenouille is sinds de zomer van 2007 omgevormd tot een brouwerij. Dat jaar werd het eerste product van de brouwerij geboren, het IV Saison, overeenkomstig de wensen van de ontwerpers. Een goede doseringSavant dosering van traditionele Belgische kennis knowhow en de variatie declinatie van hop VS bitter en aromatisch.
Jandrain-Jandrenouille www.brasseriedejandrainjandrenouille.com
Siphon Brewing
WE ARE SIPHON BREWING. Waar de oude wereld de nieuwe wereld ontmoet. We zijn een kleine Belgische brouwerij gelegen op het terrein van een vier-generatie oud familierestaurant in Damme. We brouwen klassieke Belgische bieren met een aparte stijl stijlen met een twist, evenals internationale brouwsels stijlen die niet gebruikelijk zijn in België.
Damme www.siphonbrewing.be Facebook - Instagram - YouTube - Twitter
NovaBirra
Emanuele Corazzini heeft NovaBirra in 2008 opgericht. Gepassioneerd door ambachtelijke bieren, ging hij de gedurfde en innovatieve brouwers van onze regio’s ontmoeten. Het was bij hen dat het idee ontstond om brouwlessen voor te stellen om hun kennis van bier te delen. Door de jaren heen heeft hij ons brouwerfgoed voor veel liefhebbers kunnen ontdekken. Sinds 2011 brouw en verkoopt hij zijn eigen bieren: Big Mama Stout, Big Nose Triple, Holy IPA en Seed of the New Grace.
Braine-L’Alleud www.novabirra.com Facebook - Instagram
Brouwerij’t Verzet
Brouwerij ’t Verzet staat voor gebalanceerde bieren met een hoek af. Sinds 2016 laten de brouwers van ‘t Verzet hun creativiteit botvieren in hun eigen ketels van Brouwerij ‘t Verzet in het West-Vlaamse Anzegem. In de vijf jaren daarvoor huurden ze de installaties van bevriende brouwers om hum eigenzinnige bieren te brouwen.
Anzegem www.brouwerijtverzet.be Facebook - Instagram
En Stoemlings
Pintjes van Brussel, het is ça va! Ze maken traditionele stijlen met een twist, Santeï.
Bruxelles www.enstoemelings.be Facebook - Instagram
Brasserie La Binchoise
Sinds 1836 wordt bier geproduceerd in Faubourg Saint Paul. Bevoorrechte plaats door de aanwezigheid van de rivier La Samme. Het brouwerij La Binchoise werd geëerd in 1995 toen het de Platinum Medal won op de Wereldbierkampioenschappen in Chicago voor de Spéciale Noël en de Gold Medal voor La bière des ours. Gebrouwen door infusie in een tank verwarmd om vuur te richten, alle bieren van La Binchoise zijn van hoge gisting.
Binche www.brasserielabinchoise.be Facebook - Instagram
Brouwerij De Ranke
het volgens hun normen beste bier produceren :
- Gebruik van natuurlijke grondstoffen
- Met respect voor de aloude traditionele methodes werken
- Het project mocht niet staan of vallen met het commercieel succes Ethisch, ecologisch en duurzaam ondernemen Missie : bitterheid en zuurheid terugbrengen naar Belgisch bier
Dottignies www.deranke.be Facebook - Instagram - Twitter